Leven vanuit een open hart (Lotje de Groot)

Aquarius tijdperk

Momenteel zijn wij collectief een shift aan het maken. Afgelopen jaar hebben wij astrologisch op 22 maart 2020 een shift gemaakt van het vissentijdperk naar het Aquariustijdperk. Deze beweging is ondersteunend voor onze evolutie, hierdoor krijgen wij toegang tot een breder bewustzijn. Elke 2160 jaar veranderen wij van tijdperk en worden we weer uitgedaagd zowel collectief als in onszelf om ons bewustzijn te verbreden. Het vissentijdperk staat voornamelijk voor een leven vanuit het hoofd, vanuit het verstand. Maar in het Aquariustijdperk worden we uitgenodigd om weer te gaan leven vanuit ons hart, vanuit ons gevoel.

“Dit is de grote verandering die we nu collectief aan het maken zijn, de beweging van hoofd naar hart.”

Van hoofd naar hart

Zowel bij mijzelf als om mij heen valt mij op dat mensen op dezelfde manier worden uitgedaagd. Oude structuren werken niet meer, maar ook ervaren mensen vaak een leegte. Waarin we altijd keuzes maakte vanuit het hoofd merken we dat dit niet meer dezelfde voldoening geeft. Als je naar het verleden kijkt dan valt het op dat er vaak keuzes zijn gemaakt om te voldoen aan de verwachtingen, denk hierbij aan een goede baan, een gezin of wat je denkt dat de maatschappelijke norm maar van je verwacht. Vaak heb je alles bereikt of ben je onderweg verdwaalt geraakt, je ervaart een leegte en mist de voldoening in het leven. Vroeger op school is ons geleerd om maar een goede opleiding te behalen, financiële zekerheid en alles wat veiligheid biedt. Helaas zijn er maar weinig leraren en ouders die je vertellen dat je je hart mag volgen, het onbekende tegemoet gaan en luisteren naar je intuïtie. Dat is ook wat het Aquarius tijdperk van ons vraagt, luisteren naar je hart en het onbekende tegemoet gaan zodat je leeft vanuit jouw eigen waarden en normen en niet leeft naar wat er van jou wordt verwacht. Dat niet alles serieus of zwaar hoeft te zijn maar je ook liefde en plezier mag ervaren in wat je doet.

“Het gaat er dus niet om wat je doet maar hoe je het doet.”

Een vervuld leven

Wat ik vaak om mij heen zie maar wat ik ook vaak heb ervaren in het leven is dat ik op zoek ben naar iets buiten mij dat mij die vervulling kan geven. Vaak ben je op zoek naar dat laatste puzzelstukje, je hebt een goede baan, misschien een leuke relatie maar toch mist dat ene stukje. Vaak kun je je vinger er niet op leggen wat dat missende puzzelstukje is dus zoek je verder. Deze zoektocht heb ik ook heel lang ervaren en ervaar ik nu nog wel eens. Maar door de barrières in mijzelf te onderzoeken en bewust van te worden ervaar ik nu steeds meer liefde in het moment, in mijzelf. Ik ben erachter gekomen dat de liefde niet buiten mij komt, dat het niet uitmaakt wat voor opleiding, relatie of leven ik heb. Deze oneindige liefde is altijd beschikbaar en is er voor iedereen. Maar kunnen we die liefde ook toelaten? En wat als het opeens weer verdwijnt? Gedurende ons leven hebben we zoveel ervaringen opgedaan, overtuigingen gecreëerd dat het voor ons heel veel moed vereist om ook die liefde weer volledig toe te laten. Gedurende ons leven heeft iedereen wel eens ‘een gebroken hart’ gehad, waar liefde is is ook pijn.

Herken je dat gevoel van verliefdheid? Je straalt van top tot teen en er is niets wat je mood kan verpesten. Alle rotklusjes zijn opeens fantastisch, het maakt niet uit wat je doet maar het gaat erom hoe je je voelt. Dat zijn herinner momenten van de liefde en vervulling in ons, we denken dat het van buitenaf komt van degene waar we verliefd op zijn maar eigenlijk is het iets wat al in ons zit. We hebben het zo waar wel gekoppeld aan de ander maar is dat wel de waarheid?

Door zelfonderzoek te doen, je eigen ervaringen en overtuigingen te onderzoeken kan je dit patroon doorbreken zodat je niet afhankelijk bent van de situatie of een persoon buiten jou maar dat je ook die vervulling kunt ervaren in elk moment. En nee dit is niet altijd een gemakkelijke weg, en ja je zal ook je oude pijn tegenkomen. Maar is het het waard? Ik zeg ja het is het zeker waard. Want hoe krachtig is het als jij compleet voor jezelf gaat kiezen? Kiezen voor een liefdevol vervuld leven vanuit jouw hart.

Referentie: Lotje de Groot