5 gezondere alternatieven voor Koffie

In de vorige blog hebben we het gehad over koffie, wat dit energetisch met je doet en voor wie dit wel en voor wie dit minder gezond is. 

Voor veel vrouwen is het verstandig de inname van koffie te beperken. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar geschikte alternatieven, die gezond en lekker zijn en toch net even wat anders dan dat glas water of kopje thee die je iedere dag al neemt.
Deze 5 dranken kun je drinken opgelost in een kop heet water of in een kop warme plantaardige melk. Denk hierbij aan rijstmelk als je het drankje iets zoeter wilt maken, havermelk als iets neutralere smaak of amandelmelk/hazelnootmelk bij een meer nootachtige toevoeging. Zelf vind ik het lekker om het op te lossen in een kop half water en half plantaardige melk.

Cichorei koffie

Pacha Instant koffie Bio

Deze koffievervanger is op basis van alleen cichorei. Natuurlijk rijk aan vezels en mineralen. Vrij van cafeïne en gluten. Helaas werkt de koffie niet oppeppend, maar eerder ontspannend.

Cichorei is een wilde plant, die ook in Nederland en België inheems is. Je ziet de mooie, hemelsblauwe bloemen vooral in bermen en op dijken, maar ook op braakliggende gronden kom je ze vaak tegen. Uit de gemalen en geroosterde wortel van deze plant wordt de koffievervanger gemaakt.
De cichoreiwortel wordt gedroogd en gebrand en heeft daardoor een intense smaak. Het lijkt op koffie en door de inuline is het wat zoeter. Door het brandproces heeft het een ietwat karamelachtige smaak met een subtiel bittertje.
Dit drankje is gezond voor je om dat de cichorei inuline bevat, deze reguleert de bloedsuikerspiegel en bevordert de opname van calcium. Cichorei werkt cholesterol verlagend en heeft een goede invloed op je darmflora, spijsvertering.
Drink niet meer dan 2 bakjes per dag anders kun je maag-, darmkrampen ervan krijgen.

Bekijk dit product op Bol.com

Granenkoffie (+ cichorei en eikels)

Yannoh Original van Lima

De Yannoh Instant is een verrassend alternatief voor koffie, met een geheel eigen smaak. Het is een heerlijk drankje zonder cafeïne, gemaakt van geroosterde granen (gerst en rogge), cichorei en eikels. De granen worden langzaam gebrand waardoor de Yannoh instant een milde smaak heeft, minder bitter dan koffie. De Yannoh instant is cafeïnevrij en is glutenvrij, deze zijn tijdens het productieproces eruit gehaald.

Dit drankje is gezond voor je om dat de cichorei inuline bevat, deze reguleert de bloedsuikerspiegel en bevordert de opname van calcium. Cichorei werkt cholesterol verlagend en heeft een goede invloed op je darmflora, spijsvertering.

Eikels hebben een geneeskrachtige werking op de spijsvertering, bij bloedarmoede, zwakke botten en huidaandoeningen.
Gerst en Rogge bevatten vezels en verscheidene vitaminen en mineralen. Ze ondersteunen de ontgifting van het lichaam, waardoor ontstekingen kunnen verminderen.

Bekijk dit product op Bol.com

Koffie van Paddestoelen

Latte mushroom reishi – cordyceps bio van Mattisson

Deze Latte bevat de medicinale en energie verhogende paddenstoelen Reishi en Cordyceps. Door de toevoeging van Cacao en Ceylon Kaneel heeft deze Latte een heerlijke smaak en is heerlijk als vervanging van koffie en thee.

Cordyceps is een paddenstoel die eruit ziet als een hersentje, vanuit de signatuurleer houdt dit dan ook in dat hij op de hersenen werkt. In de oosterse geneeskunde wordt het gebruikt bij vermoeidheid, voor het versterken van je immuunsysteem, verhogen van je libido, verhogen van je bloeddruk en het balanceren van je bloedsuikerspiegel.

Reishi is als bouillon toegevoegd aan dit drankje en werkt als adaptogeen, het helpt je lichaam omgaan met stress, je wordt veerkrachtiger. Reishi ondersteunt bij tal van klachten, waaronder vermoeidheid, infecties, leverklachten, astma, allergieën, spijsverteringsproblemen, huidklachten, depressie, slaapproblemen en het helpt je hormoonhuishouding te balanceren.

Cacao verhoogt je focus en helpt je spieren.
Kaneel stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Bekijk dit product op Bol.com

Mushrooms4life Cordyceps Rode Biet Latte

Cordyceps is een nutritionele krachtpatser en staat bekend om het bieden van ondersteuning op diverse vlakken. Dankzij de combinatie van Cordyceps, nitraatrijk bietensap en romige kokosnoot is er een heerlijke pre-workout ontstaan. Heerlijk voor tijdens of voor het sporten.

Meng een volle eetlepel (circa 6.5 gram) met ongeveer 200 ml (plantaardige) warme melk of water voor één dosering. Deze mushroomlatte van Mushrooms4Life wordt geleverd in een luxe pot van 130 gram.

  • Cordyceps met nitraatrijk bietensap
  • Heerlijk tijdens, of voor het sporten
  • 1000 mg Cordyceps per portie
  • Makkelijk opneembaar
  • Een heerlijke, romige smaak
  • Biologisch en vegan

Ingrediënten: Biologische rauwe cacaopoeder, biologische kokosmelkpoeder, biologische bietensappoeder, biologische Cordyceps Militaris-extractpoeder.

Bekijk dit product op Bol.com

Kruidendrank

Curcuma ginger latte van Terrasana

Dit drankje bestaat uit een mix van Kurkuma, Ceylon kaneel, gember, nootmuskaat, kardemom en zwarte peper. Wanneer je dit oplost in warme plantaardige melk ontstaat er een heerlijk drankje, ook wel golden milk genaamd.
Kurkuma staat bekend om zijn verwarmende ‘krachten, maar ook om allerlei gezonde werkingen. Zo kan kurkuma helend werken bij ontstekingen en wordt het, samen met gember, ook wel als anti-griepmiddel gebruikt. Deze kurkuma latte smaakt romig en zoet, met een spicy randje, zoals je dat bijvoorbeeld ook van gember kent.

Voor een betere opname van de kurkuma is een beetje peper toegevoegd.
Kaneel maakt het iets zoet en kruidig en heeft een balancerend effect op de bloedsuikerspiegel.
Kardemom bevat veel mineralen en geeft het drankje een zoet-scherpe smaak. Het helpt je spijsvertering, is cholesterolverlagend, verminderd ontstekingen en verlaagt je bloeddruk.

Gember ondersteunt je spijsvertering, helpt bij misselijkheid, verbetert de doorbloeding, versterkt het immuunsysteem en vermindert stress.

Bekijk dit product op Bol.com